Ransomware en framtidsbransch

intresse-ransomware-backup
Lekte lite med Google trends1. Det ser ut som om ransomware kommer att vara en lukrativ bransch ett bra tag till!

Att hantera ransomware borde i princip vara identiskt med att hantera en hårddiskkrasch, när det väl smäller. Men säkerhetskopiering är inget som uppstår av sig själv, det krävs insikt och kunskap för att få till det. Och med brist på detta väljer många att i stället stödja kriminell verksamhet för att få tillbaka sina filer, vilket gör att problemet kommer att öka… Dystert!

Uppdaterat och tillagt 2016-12-04: Detta var väl rätt tänkt om man bara tar hänsyn till tillgänglighet. Sekretess är en annan femma. Ungefär samtidigt som jag skrev detta inlägg så dök utpressningstrojanen Chimera upp, vilken hotar med ”doxing”. Verkar dock som om det är svårt (eller onödigt) att tjäna pengar med denna metodik, för den tycks inte ha tagit fart. Slutsats: Glöm inte bort CIA-triaden! 🙂

__

  1. Kurvorna visar trender och inte absoluta värden. Sökning på ”backup” är ca 40 ggr vanligare.

2 reaktioner på ”Ransomware en framtidsbransch”

  1. Peter Reuterås

    Speciellt som det går att tjäna bra på en investering på mjukvaran för ransomware. Se denna artikel där en rapport visar en förtjänst på över 1400% på investerade pengar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *