Experternas bästa råd mot malware – nu och i framtiden…

Läste just http://www.idg.se/2.1085/1.601473/framtidens-malware-kan-sanka-samhallet

Sammanfattning: Framtidens malware ska hanteras med gårdagens kontroller och med 1900-talsteknik, säger experter.

Alltså, jag menar inte att det är inte fel på gårdagens kontroller, de är bra! Om vi gör det vi visste om och borde ha gjort redan för 10-15 år sedan så kan vi sova både gott och länge.

Jag ser dock inte några argument, i artikeln eller annorstädes, som övertygar mig om att vi står inför ett paradigmskifte. Moln, mobilitet, diskmaskiner med bitcoin miners…, det ger oss inte några fundamentalt nya utmaningar. Vilket jag alltså anser bekräftas av att råden som ges i artikeln kunde ha skrivits för mycket länge sedan.

Jag tror att det som behövs mest i säkerhetsbranschen är att inte glömma bort gammal kunskap, samt noggrannhet och analys.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *